Fontos időt szakítani a mobil flotta csomagok összehasonlítására!

Az nem kérdés, hogy a publikus árak messze elmaradnak és hatalmas hátránnyal indulnak a mobilflottákkal szemben. Viszont sokat spórolhat a megfelelő előfizetés kiválasztásával, hiszen a mobilflotta bókerek és kínálatai is nagyban eltérhetnek egymástól. Nem is gondolná az ember, de a mobilflották között is hatalmas különbségek lehetnek, sok pénzt takaríthat meg az optimális tarifa kiválasztásával. Nézzen szét mindenképp, hogy a megfelelő döntést hozhassa meg.

Az összes tarifa megtekintéséhez görgessen lejjebb és kattintson a „Mobilflotta Csomagok” gombra!

Több szempontból érdemes megvizsgálni és összehasonlítani a mobil flottákat.

Először is leírjuk a 8 év alatt összegyűlt tapasztalataink alapján, hogy milyen mobilflotta üzemeltetők és milyen szerződések köthetők, jogviszonyok tisztázásával és egy kis egyéni tapasztalattal fűszerezve.

1. Szerződés a mobilflotta üzemeltetőjével

Az ilyen jellegű szerződésnél a több száz, vagy akár több ezer előfizetéssel rendelkező Céghez csatlakozol, aki felelősséget vállal a telefonszámládért. Mivel egyik mobilflotta sem karitatív céllal kínálja a belépési lehetőséget, ezért vagy a telefonszámlában külön feltünteti a díját, vagy külön számlán küldi a tagok részére a flottakezelés összegét.
Bizonyos cégek nem kérnek díjat a folyamatos tagságért, mert a szerződésük alapján kapnak a mobilszolgáltatótól több milliós telefonvásárlási keretet, vagy nagy összegű visszatérített számla jóváírást, ami ugyanúgy bevétel nekik.

Telefonszámla számlázása kétféle módon történhet:

A.) Az üzemeltető számlázza ki a telefonszámlát a flottatag részére. Ebben az esetben a telefonszámla már tartalmazza a mobilflotta kezelési költségét.
Előnye, hogy csak egy számlát kell befizetni, kevesebb utalási költséggel jár.
Hátránya, hogy a mobilszolgáltató egyáltalán nem látja a tagot, így egy esetleges flotta bedőlésnél, nehezen, vagy egyáltalán nem tudja visszaigényelni a telefonszámot.

B.) A tagok számlafizetőként állítják be a mobilszolgáltatónál, tehát mindenki külön-külön a szolgáltatótól kapja meg a telefonszámláját. Ebben az esetben az üzemeltető külön kiállítja az adminisztrációs díját a tagok részére.
Előnye, hogy a mobilszolgáltató látja a tagot, mint számlafizető és ha esetlegesen a flottánál krach következik be, a mobilszolgáltató üzletpolitikai okból könnyebben kiadja a számát a tagoknak.
Hátránya, hogy külön-külön két számlát kell befizetni. Bár többnyire a flotta kezelési díját negyedéves, fél éves, vagy éves rendszerességgel kérik, így nem havonta keletkezik a dupla számlázással járó plusz költség.

Általános előnye és hátránya a mobilflotta üzemeltető vállalkozással kötődő szerződéseknek:

Előnye

  • Legkedvezőbb percdíjas előfizetések és korlátlan mobilflották érhetők el.
  • Általában hűségidőmentes szerződés, így könnyen kiléphet a tag, ha már nincs szüksége a kedvező kondícióra.

Hátránya

  • Ügyintézési idő lassabb. Általában ezeknek a cégeknek, nem a mobil flotta a fő profiljuk, ezért max 1 adminisztrátort állítanak rá ezen feladatok elvégzésére és sok esetben, az adott személy nem csak ezeket az ügyeket intézi.
  • Ha a mobilflotta üzemeltetője szélhámos vagy pengeélen táncol fizetőképesség hiányossága miatt, bedőlhet a céges előfizetése és ezzel az összes szám korlátozva lesz.

8-9 év alatt megtapasztaltuk, hogy nem mindig a legolcsóbb a legjobb. Sajnos, vannak szélhámos és pengeélen táncoló üzemeltetők is, akiket mi szűrünk. Ezek a cégek fel se kerülnek, vagy intőjelek esetén lekerülnek a kínálatunkból.

2. Szerződés a mobilszolgáltatóval a mobilflottától kapott engedéllyel

Több cég, illetve közösség is kínál olyan csatlakozási lehetőséget, amely esetén a tag a mobilszolgáltatóval köti a szerződést, azaz a telefonszám tulajdonjoga nem száll át az engedélyt adó vállalkozásra. Ebben az esetben a mobilflotta közösségtől kapott igazolással, engedéllyel a tag személyesen, közvetlenül a mobilszolgáltatótó irodáiban intézheti a belépését, valamint a későbbi pl. internet igényeit, sim cserét, számla reklamációt.

Előnye

  • A szám tulajdonjoga továbbra is a flottatagnál marad, a szolgáltatónál egyedi előfizetői szerződéssel rendelkezve.

Hátránya

  • Rosszabb percdíjak, magasabb korlátlan csomag árak, rosszabb internet árak
  • 1-2 év Hűségidő vállalása
  • Mivel egyik mobilflotta sem karitatív céllal kínálja a belépési lehetőséget, ezért vagy a telefonszámlában külön feltünteti a díját, vagy külön számlán küldi a tagok részére a flottakezelés összegét.

Ezekből a mobilflottákból egyre kevesebb van, mert jóval kedvezőtlenebb kondíciókkal rendelkeznek…

Mobillotta Csomagok

Mobil flotta összehasonlítás konklúzió

Szokták mondani, hogy almát almával, körtét körtével lehet összehasonlítani. Mi mindig azt mondjuk, hogy prioritást kell felállítani, fontossági sorrendet arról, hogy mi a legfontosabb elvárás a választott előfizetéssel szemben. Nem ugyanaz egy cég hirdetett telefonszámának fontossági sorrendje, mint egy magánszemélyé, akinek a száma a közösségi oldalaknak és a kedvező kondícióknak köszönhetően könnyen pótolható.

Tapasztalatunk az igények alapján, hogy több mint 90%-a a csatlakozóknak már nem keresi a közvetlen előfizetést, ezért az ajánlatainkat is eszerint alakítottuk ki a piaci igényeknek megfelelve.

Független mobilflotta tanácsadóként biztosan tudunk segíteni a felmerülő kérdéseinek megválaszolásában, a legoptimálisabb flotta előfizetés kiválasztásában. Ha nem is nálunk találja meg az elvárásainak megfelelő kondíciót, mi akkor is segítünk, és útba igazítjuk, hogy mire figyeljen a mobilflották összehasonlításánál.